注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

hfklf的一家

爱的花园 我幸福,我快乐!!!

 
 
 

日志

 
 

2011年中考英语精品模拟试卷1(附答案)  

2011-03-11 16:36:23|  分类: 九年级复习题 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

一、选择填空(共25小题;每小题1分,满分25分)

A)单项选择:从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

(      ) 1. No one knew __________ .

         A. she will come               B. if she would come

C. if she would come or not      D. whether she will come or not

(      ) 2. Yesterday I saw _______ enjoy ________ on the playground .

          A. her , hers       B. he , him      C. them , them      D. them , themselves

(      ) 3. China lies ________ the east of Asia and ________ the north of Autrailia .

          A. to , to       B. to , in        C. in , to       D. in , on

(      ) 4. Tom broke his leg in the car accident , so he ___________ his job .

          A. had to give up               B. has to give off

C. must , give back             D. must give out

(      ) 5. It’s _________ hard problem for the twins that ________ of them can work it out .

          A. so , neither     B. such a , none     C. so a , neither      D. such a , neither

(      ) 6. The teachers in our school each ________ a computer , do you know ?

          A. are       B. has        C. is        D. have

(      ) 7. ---------Thank you for your coffe and tasty sancks . I’m afraid I have to go now .

          ---------Ok . _________ .

          A. Go slowly        B. All right        C. Sounds great       D. See you

(      ) 8. I used to love this film when I was young , but I ________ it that way any more .

          A. don’t feel       B. didn’t feel       C. haven’t felt      D. hadn’t felt

(      ) 9. In my hometown , the old over 100 ______ not only by their family but also by the government .

          A. is taken good care               B. are taken good care of

C. is taken good care of             D. are take good care of

(      ) 10. Simon improved his way of study . ________ , he has made great progress .

          A. As a result    B. As usual       C. In other wors     D. In all

(      ) 11. Of the two coats , she’d like to choose the ________ one to save money for a book .

         A. cheapest      B.cheaper      C. more expensive      D. most expensive

(      ) 12. People spent two hours ________ the fire .

          A. to put off        B. putting out       C. puting on       D. to put away

(      ) 13. ------ Excuse me , Sir . Is the library open all day ?

           ------ __________ . Only from < xmlnamespace prefix ="st1" ns ="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />8 a.m. to 4 p.m. .

 

            A. Yes, of course              B. That’s right    

  C. Sorry , I’m not sure         D. Sorry , I’m afraid not  .

(      ) 14. The old man didn’t know _______ when the house caught fire .

            A. what to do it     B. how to do       C. how to do it        D. what to do

(      ) 15. The picture shows us _______ in Suzhou in the past .

           A. what everyday life was like           B. what was everyday life like

C. how everyday life was like           D. how was everyday life like

B)完形填空

先通读下面短文,掌握其大意,然后在每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

A teacher once told each of her students to  16  a plastic bag and a bag of potatoes to school . For every person they didn’t forgive in their lives , they chose a potato , wrote the person’s name and the date   17  it and put it in the plastic bag . Some of their bags were very  18  . They were then told to carry this bag with them everywhere for a week . They would put it inside their bed  19  , on the seat when sitting in a car or on a bus , and next to their desks at school . The days carrying the bag around with them  20  students get to know   21  a weight they were carrying in their minds . They  22  pay attention to it all the time so that they wouldn’t forget it or leave it embarrassing place . As time passed by , the potatoes went bad and  23  nasty (恶心) . Too often we think of tolerance(宽容)as a gift to  24  people , and it clearly it for ourselves ! If we choose to keep our sadness and hatred in our hearts , we will have to carry  25  around all our lives .

(    ) 16. A. take        B. bring         C. put           D. show

(    ) 17. A. in          B. at            C. on           D. with

(    ) 18. A. heavy       B. beautiful      C. light         D. big

(    ) 19. A. in the morning                 B. in the afternoon

C. during the day                 D. at night

(    ) 20. A. kept        B. made        C. asked         D. allowed

(    ) 21. A. what       B. how         C. such          D. which

(    ) 22. A. must       B. may          C. had to        D. can’t

(    ) 23. A. sounded      B. tasted       C. smelt         D. felt

(    ) 24. A. another       B. other        C. the other      D. others

(    ) 25. A. it            B. us           C. them          D. him

 

二、阅读理解(共15小题,每小题2分,满分30分)

      阅读下列短文,从每小题所给的四个选项A、B、C、D中,选出最佳选项。

A

When I was a kid , my dad worked in a shop in the center of our town . Sometimes , I went to the shop with him and I made a little pocket money by buying things for his workmates . But I never paid attention to all the things and people around me .  

One day , as my dad and I were driving to the shop , I looked out of the window of the car and I saw an old man standing at the street corner . There was a rose in his hand . he was smelling the rose . For some reason , our eyes met and we looked at each other for about twenty seconds . There was nothing unusual about this man but the meet was unusual to me . Up to that moment in my life , I had given no thought to anyone on the street , in shops or anywhere else . I had no interest out of my family .

But I was interested in that old man . For the first time I had interested in a stranger . What kind of life had he lived ? Where had he been in his time ?

Once a great man encouraged us to “ stop and smell the rose ”. Now I want to tell these words to you . Stop what you are busy with and try to fully understand things and people in your eyesight . If you don’t care about others on your road of life , then you are missing your life itself .

(    ) 1. How did the writer make a little pocket money ?

       A. By asking his father to give him .             B. By stealing other’s money .

C. By buying things for his father’s workmates    D. By asking in the street .

(    ) 2. What was the old man doing when I saw him ?

       A. He was selling roses .        B. he was walking in the street .

C. He was talking to the writer .   D. He was smelling a rose .

(    ) 3. When did the writer have interest out of his family ?

       A. When he was a kid .         B. When he met the old man with rose .

C. When he went to school .     D. When he went to work .

(    ) 4. What is the main idea of this passage ?

      A. If you care about others on your road of life , then you are having your life itself

B. If you care about others on your road of life , then you are missing your life itself .

C. If you meet an old man with a rose in the street , then you’ll have interest in your life D. If you have interest in others , then you are having your life itself .

 

B

“What’s wrong , Suzie ? ” asked Dad . “ Why are you looking so unhappy ? ”

“ It’s just that Amine has gone away . I will never see her again . Her whole family has moved to Sydney , ” cried Suzie . “ She will go to a new school there , make new friends , lead a new life and … forget me . ” Suzie couldn’t speak any more with tears in her eyes .

Dad held Suzie’s hand in his large one and gently patted her head .

“It’s OK , Suzie , ” he said , “ I’m sure you’ll find another friend . There are so many other children at school , aren’t there ? ”

“But … but it’s not the same ! Amine is my special friend – the best friend I’ve ever had . I don’t want to go to school without her . ”

“Now , dear , it is really sad to see Amine going away . But you have to move on with your own life . Listen to me , go to school and get yourself some new friends . Cheer up ! ”

Suzie nodded her head and began reading her story book .

(    ) 5. Who was Amine ?

       A. Suzie’s best friend .              B. Suzie’s sister .

C. Suzie’s teacher .                 D. Suzie’s aunt .

(    ) 6. How did Suzie fee about Amine’s leaving ?

      A. Happy       B. Sad        C. Funny        D. Proud

(    ) 7. What did Suzie’s dad tell her ?

     A. Amine was not her friend .   

 B. Suzie couldn’t go to school without Amine .

C. They would move to Sydney , too .

D. Suzie should get herself some new friends .

C

A little boy invited his mother to attend his elementary school’s first teacher – parent meeting . To the little boy’s dismay , his mother said she would go . This would be the first time that his classmates and teachers met his mother and he was embarrassed by her appearance . There was a sever scar that covered nearly the whole right side of her face . The boy never wanted to talk about why or how she got the scar .

At the meeting , the people were impressed by the kindness of his mother with the scar , but the little boy was still embarrassed and hid himself form everyone . However , he could hear clearly the conversation between his mother and the teacher .

“How did you get the scar on your face ? ” the teacher asked .

The replied , “ When my son was a boy , he was in a room that caught on fire . Everyone was too afraid to go in because the fire was out of control , but I went in . As I was running towards his bed , I saw a burning wood falling down and I placed myself over him trying to pretect him . I was knocked to be unconscious , but luckily , a fireman came in and saved both of us . ” She touched the burned side of her face . “ This scar will be forever , but until today , I have never regretted doing what I did . ”

When the little boy heard this , he couldn’t help running towards his mother with tears in his eyes . He hugged her and felt his mother was greater than anyone . He held her hand tightly for the rest of the day .

(     ) 8. The boy’s mother was actually __________ .

A. ugly        B. kind        C. beautiful         D. ugly and kind

(     ) 9. According to the passage , the little boy ________ .

A. didn’t ask his mother to attend the meeting .

B. wanted his mother to attended the meeting at first .

C. he didn't really want his mother to attend the meeting at first .

D. wasn’t moved by what his mother said .

(     ) 10. After reading the passage , we know _________ .

A. the people at the meeting didn’t like the boy’s mother

B. the boy’s mother was brave but foolish

C. the boy hated what his mother had done .

D. we should respect our parents whatever they are like .

                                   D

Mark was walking home from school one day when he noticed a boy ahead of him . he had tripped and ropped all of the books he was carrying , along with some clothes , a baseball and a glove .

Mark knelt down and helped the boy pick up the things . Since they were going the same way , he offered to carry somethings for the boy .

As they walked , Mark discovered the boy’s was Bill . he loved video games , baseball and history , but he was having trouble with some of his subjects .

They arrived at Bill’s home first . Mark was invited in for a Coke and to watch some television . The afternoon passed pleasantly with some laughs and talk . Then Mark went home .

They continued to see each other around school , had lunch together once or twice , then they both graduated from junior school .

Three days before graduation , Bill asked Mark if they could talk .

Bill reminded Mark of the day years ago when the had first met . “ Did you ever wonder why I was carrying so many things home that day ? ” asked Bill .

“You see , I took away all my things from school . I had stored some of my mother’s sleeping pills . I was going home to kill myself . But after we spent some time talking and laughing , I realized that if I had died , I would have missed so many god times . So you see , Mark , when you picked up those books that day , you did a lot more . _____________ . ”

(     ) 11. When Bill fell down on his way home , Mark __________ .

        A. didn’t notice that                      B. went away quickly .

C. helped him pick up the things            D. carried all the things for him

(     ) 12. Which of the following is NOT true ?

A. Mark was a warm-hearted boy .

B. Bill was good at all his subjects .

C. Bill and Mark were in the same school ,

D. Bill loved video games , baseball and history .

(      ) 13. At Bill’s home , they didn’t ________ .

        A. Drink Coke                  B. watch TV

C. have a pleasant talk            D. play video games 

(      ) 14. Three days before graduation , Bill asked Mark to talk because he _________ .

        A. wanted to tell him his story         B. wanted to kill himself again

C. hoped to have lunch together        D. hoped to go on holiday together

(      ) 15. What would Bill probably say at last ?

        A. I should die .                  B. You saved my life .

C. You did a good job .             D. You helped me a lot .

三、单词拼写(共10小题,满分10分)

根据下列句子及所给的汉语注释,写出空缺处各单词的正确形式。每空只填一词。

 

1. He didn’t ___________ at the meeting until ten o’clock . (出现)

2. He is one of the best _____________ in the world . (发明家)

3. We must do something to stop the factory from ____________ rivers . (污染)

4. The old lady kept the little dog ___________ by feeding it warm milk . (活着)

5.My wife and I have ___________ ideas in music . (相似的)

6.Did you __________ your homework at home ? (忘记)

7. The professor gave us a very __________ talk at the meeting . (动人)

8. When he walked _________ my desk , he knocked over my books . (经过)

9. If you are ___________ about exams , you should talk to your teacher . (担忧)

10. This has been a ___________ lesson to me . (痛苦)

 

四、句子翻译(共5小题,每小题3分,满分15分)

1. 老师经常叫我们别在街上踢球,对不对?

 

2. 我真的发现很难和那个戴眼镜的男孩相处融洽。

 

3. 据说这些碗是木制的。

 

4. 也许你的想法和我们不一样。

 

5. 贵的东西未必好。

 

五、书面表达(满分20分)

    我的家乡是个美丽的小镇。随着工业的发展,环境一度遭到破坏。近年来,随着人们环保意识的增强,面貌发生了很大变化。请以为题,写一篇关于家乡环境变化的短文。(词数100个左右)

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

参考答案

一、选择填空:

A) 1.B  2.D  3.C  4.A  5.D  6.B  7.D  8.A  9.B  10.A

 11. B  12.B  13.D  14.D  15.A

B) 16.B   17.C   18.A   19.D   20.B   21.C   22.C   23.C   24.B   25.A

二、阅读理解:

A) 1.C   2.D   3.B   4.A         B) 5.A   6.B    7.D

C) 8.D   9.C   10 .D             D) 11.C  12.B   13.D   14.A   15.B 

三、单词拼写:

1. appear  2. inventors  3. polluting  4. alive  5. similar 

6. leave   7. moving    8. past      9. worried   10. painful

四、句子翻译:

1. The teacher often tells us not to play football in the street , doesn’t he ?

2. I really found it difficult to get on well with the boy with glasses .

3. It is said these bowls are made of wood .

4. Maybe your ideas are different form ours .

5. Things , which are expensive , may not be good .

五、书面表达:

My hometown is a small town . It is a beautiful place . But not many years ago , with the development of industry , the place was seriously polluted . Heavy smoke and waste water from factory made the air and rivers dirty . In the narrow , dirty streets you could see people sitting and throwing litters here and there .

In recent years , however , people have realized the importance of protecting the environment . They have planted a lot of trees and the air becoming fresher and fresher . You can see fish swimming in clean rivers and birds flying among the trees . There are wide streets with grass and beautiful flowers on both sides .

The changes in my hometown is so great !

  评论这张
 
阅读(28)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017